Zwemmen voor kinderen met (ernstige) meervoudige beperking

Ook kinderen met een (ernstige) meervoudige beperking kunnen voor een zwemactiviteit naar De IJsselslag. We faciliteren een tillift in de kleedruimte en bij het bad, maar ook een douchebrancard waarop kan worden omgekleed en gedoucht na het zwemmen. Er is een mogelijkheid om gebruik te maken van een tilzak, maar u mag deze ook zelf meenemen, voor de transfer van stoel naar douche brancard. Voor in het water hebben we twee zwemkragen en zijn er drijfbandjes, maar ook dit staat u vrij om zelf mee te nemen van huis.

Zwemmen is een fijne beweegvorm voor kinderen met een (ernstige) meervoudige beperking. De kracht van het water maakt dat zij zich vrijer en makkelijker kunnen bewegen, het vermindert pijn en werkt therapeutisch. Op vrijdagavond is er ruimte om te komen zwemmen in het doelgroepenbad tussen 18.30-20.00 uur, watertemperatuur is 31 graden. De kosten voor één kind en één begeleider zijn € 6.60. 

Wilt u een broertje(s) of zusje(s) meenemen, dan moeten deze in het bezit zijn van minimaal een A diploma. Zij betalen het voor hen geldende vrijzwem tarief.

Mocht u op een ander moment willen komen zwemmen of wilt u meer informatie, kijkt u dan bij de openingstijden wanneer er recreatief zwemmen is of neem contact op met de receptie van De IJsselslag

Let op: broertjes en of zusjes zijn nooit de begeleider van het gehandicapte kind!