Zwem ABC

Wij leiden op volgens het nationale Zwem-ABC van de Nationaal Raad Zwemveiligheid |NRZ. Het Zwem-ABC is de basis voor goed zwemonderwijs.

De Nationale Raad Zwemveiligheid hanteert de volgende richtlijn:

  • Zwemdiploma A: Je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties.
  • Zwemdiploma B: Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling.
  • Zwemdiploma C = Nationale Norm Zwemveiligheid: Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

In vier stappen naar het A-diploma

Kinderen gaan bij onze zwemschool in vier stappen naar het A-diploma.
In groepje Wit ligt de nadruk op zelfstandig door het water bewegen en wordt de eerste aanzet gemaakt voor het leren zwemmen.
In groepje Rood ligt de nadruk op het aanleren van alle zwemslagen waarna de kinderen doorstromen naar groepje Geel om te wennen aan het wedstrijdbad en de zwemslagen te perfectioneren. Hierna worden de kinderen uitgenodigd voor groepje Groen, de afzwemgroep.

Succesmomenten met puzzel Pinguï

Op weg naar het diploma A belonen wij de kinderen met puzzelstukjes van de puzzel Pinguï. Bij minimale vooruitgang verdient uw zoon/dochter al een puzzelstukje. Zo zijn er veel succesmomenten en ziet uw kind eenvoudig hoe hij/zij vordert met de zwemles.

Diploma B en C

Wij raden altijd aan om na diploma A ook diploma B en C te behalen. Het behalen van het B en C diploma kan in redelijk korte tijd, gemiddeld 2 à 3 maanden per diploma.
In de lessen wordt gewerkt aan het verbeteren van de techniek en de zwemconditie en het versterken van de vaardigheden. Kinderen zwemmen altijd in diep water en er wordt veel aandacht besteed aan survival zwemmen, zelfs in regenkleding.

Zwemvaardigheidsdiploma's

Na het Zwem-ABC kan je je zwemvaardigheid nog verder vergroten met de Zwemvaardigheidsdiploma's I, II en III. Zeker voor jonge kinderen die het Zwem-ABC hebben voltooid, is het raadzaam regelmatig te blijven zwemmen om hun geoefendheid op peil te houden. Met de zwemvaardigheidsdiploma's is dit heel goed mogelijk

Snorkelen

Heb jij je Zwem-ABC gehaald en wil je graag blijven zwemmen? Kom dan je zwemvaardigheden vergroten tijdens het snorkelen. Deze diplomalijn bestaat uit 3 diploma's. Voordat je kunt starten met deze leuke lessen heb je een snorkelset nodig. Haal deze in de winkel voordat je start met de lessen. Een snorkelset bestaat uit: een masker met tempered glass, een snorkel en zwemvliezen.